РАЗГОВОРИ У МИНИСТАРСТВУ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТНЕ МРЕЖЕ И ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
2.04.2015

РАЗГОВОРИ У МИНИСТАРСТВУ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТНЕ МРЕЖЕ И ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Реконструкција путне мреже и помоћ у реализацији важних инфраструктурних пројеката биле су теме састанка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, са делегацијом нишке градске општине Палилула, коју је предводио председник Бобан Џунић.

Представници Министарства, су се на пријему делегације општине Палилула упознали са главним инфраструктурним пројектима и стању у овој нишкој градској општини.

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима, Маријом Брајдић начелницом општинске Управе и Драганом Терзићем, упознао је државне секретаре и помоћнике министра у Министарству са стањем и потребама одржавања градске инфраструктуре кроз пројекат „појачаног одржавања јавних путева“, где су посебно назначене „Дурмиторске“ улице и улице „Марина Држића“ као и реконструкција централне пешачке стазе спомен комплекса Старо гробље “Горица“. У циљу одрживости пројекта - Реконструкција Спомен парка „Бубањ“ који је финансиран средствима ИПА програма Европске комисије, исказана је потреба увођења система видео надзора на делу уређене површине Спомен парка „Бубањ“. како би се заштитили објекти и спомен обележја.

Циљ ових састанака, које је установила потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић и одржава их заједно са сарадницима сваког четвртка у Влади Србије, је побољшање координације између Владе и локалних самоуправа, ефикаснија реализација пројеката од локалног, регионалног и националног значаја и брже решавање проблема грађана у локалним срединама. Д.В.(Фото МГСИ)